Kakor med vit choklad och pekannötter

Kakor med vit choklad och pekannötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal kakor

    • 250 gram

      Smör (osaltat)
    • 100 gram

      Strösocker
    • 200 gram

      Råsocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 tsk

      Vaniljextrakt (konc.)
    • 400 gram

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Bakpulver
    • 100 gram

      Vit choklad
    • 100 gram

      Pekannötter
  • Gör så här:
    1. Hacka choklad och nötter. Vispa samman smör och socker med en elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt.

    2. Vispa sedan ned vaniljessensen på låg hastighet. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och vispa samman allt till en smidig deg. Rör ned choklad- och nöthacket för hand så att det fördelas jämnt.

    3. Dela degen i två delar och forma varje del till en cirka 10 cm lång och 3 cm bred rulle. Slå in degrullarna i plastfolie och låt dem ligga i frysen i några timmar.

    4. Värm ugnen till 175°C. Ta bort plastfolien och skär degrullarna i 2–3 cm tjocka skivor. Placera kakorna på bakplåtarna. Det ska finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen. Grädda i 10–15 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta. Låt kakorna svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna. Kakorna ska vara mjuka och sega.

KOCK: Tarek, Hummingbird BakeryTarek, Hummingbird Bakery

Uppdragsgivare:hummingbirdbakery.comhummingbirdbakery.com

Kockens tips!

Kombinationen ger en raffinerad smak åt kakan. Tycker du inte om vit choklad kan du byta ut den mot mörk choklad eller mjölkchoklad.

Kommentar
Om oss