Ju(v)lig tiramisuBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ju(v)lig tiramisu

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Gröt:
    • 0.80 dl

      Rundkornigt ris
    • 1.60 dl

      Vatten
    • 4 dl

      Mjölk
    • 0.50 msk

      Strösocker
    •  

      Salt
    • 8 styck

      Savoiardikex
    • 20 styck

      Björnbär (färska)
    • 1 msk

      Vitvinsglögg
  • Gör så här:
    1. Häll ris i en kastrull med dubbla mängden vatten. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 minuter.

    2. Tillsätt mjölk och låt småkoka cirka 40 minuter under lock, tills gröten svällt. 
      Smaksätt med lite socker. Låt kallna.

    3. Bryt kex i bitar. Halvera bär. Lägg lite kex i botten av portionsglas och droppa över lite vitvinsglögg. Fyll på med lite gröt och lite bär.

      Gör om proceduren några gånger tills glaset är fyllt.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kockens tips!

Savoiardikex är långsmala runda kex från Italien, som speciellt används till desserten tiramisu. Det är torra lätt sötade vetekex, som påminner om spettekaka eftersom de innehåller ägg. När kexen blöts får de samma konsistens som sockerkaka.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ju(v)liga saffransrutor
0 voting
Tiramisu med bär i kopp
Om oss