Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuréBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 30 gram

      Sötmandel
    • 30 styck

      Valnötskärnor
    • 120 gram

      Philadelphiaost
    • Risotto:
    • 6 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 90 gram

      Brännvinsost
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 2.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 dl

      Avorioris
    • Morotspuré:
    • 0.50 styck

      Blomkål
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 600 gram

      Rödingfilé
    • 6 styck

      Sticklök (smålök)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Skålla och skala mandel. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
       
    2. Koka upp vatten+fond till risotto. Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
       
    3. Tillsätt vin och ris. Späd med 1/3-del fond, låt småkoka och tillsätt mer fond vartefter riset kokat torrt. Vänd ner riven ost.
       
    4. Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta och peppra. Mixa till slät puré.
       
    5. Sätt ugnen på 80°C. Skär fisk i portionsbitar. Salta och peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
       
    6. Fräs sticklök i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kommentar
Om oss