Jullåda med finsk mersmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jullåda med finsk mersmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kålrot
    • 100 gram

      Morot
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Vegetarisk buljongtärning
    • 6 msk

      Rågmjöl
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 2 krm

      Ingefära (mald)
    • 8 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Krossa krydpeppar.
       
    2. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljong. Mosa dem när de är färdigkokta.
       
    3. Blanda rågmjöl, ingefära och grädde i en bunke. Tillsätt ägg och kryddor. Rör ner blandningen i moset.
       
    4. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ett tunt lager med rågmjöl. Klicka över resten av smöret.
       
    5. Grädda i ugn i 30 minuter.
Kockens tips!

Denna rätt är inspirerad av det finska julbordet, men serveras året om som tillbehör till alla slags rätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Finsk morotslåda

Finsk morotslåda

1 h 15 minMedel

Om oss