Julbullar

Julbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    40 Antal bullar

    • 150 gram

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Kardemumma (krossad)
    • 1 förp.

      Saffran
    • 100 gram

      Russin
    • 1.40 liter

      Vetemjöl (ekologisk)
    • 150 gram

      Mandelmassa
    • 1.50 msk

      Kanel (mald)
    • 2 dl

      Florsocker
    • 2 msk

      Apelsinjuice
    • 1 styck

      Skal av apelsin
  • Gör så här:
    1. Smula jäst i en degbunke.  Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Värm till fingervärme, cirka 37°C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
    2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, saffran och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 20 minuter.

    3. Rör ihop mandelmassa, smör och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut fyllningen på varje kaka. Strö över russin och flagad mandel.

    4. Rulla ihop. Skär varje rulle i 2 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Baka i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.

    6. Rör ihop florsocker, apelsinjuice och apelsinskal till glasyren. Ringla över den.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss