Japansk Curry Rice

Japansk Curry Rice

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Fläskfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Potatis
    • 2 styck

      Morot
    • 8 dl

      Vatten
    • 9 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Skala potatisen och morötterna.
    2. Skär kött, morötter och potatis i munstora bitar. Skär löken i 1 cm tjocka klyftor.
    3. Värm lite vegetabilisk olja i en djup kastrull och fräs fläsket.
    4. Lägg i lök, potatis och morötter och fräs tillsammans.
    5. Häll vattnet i pannan och låt koka upp.
    6. Sänk värmen till låg. Sjud i 30-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort eventuellt skum som stiger till ytan.
    7. Tillsätt Curry Roux och låt sjuda i ca: 10 minuter.
    8. Servera Curryn över ångkokt ris.
Kockens tips!

Har inte testat detta Recept ännu. Använd på egen risk! <3

Curry Rice är nästan som en nationalrätt i Japan. Éftersom den är så enkel att tillaga till skillnad från många andra rätter i Japan så är rätten väldigt populär.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Japansk misosoppa

Japansk misosoppa

10 minEnkelt

Om oss