Inlagd löksillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlagd löksill

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 6 h )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 600gram)

    • 600 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • Ättikslag:
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Ättikssprit
    • 2 dl

      Strösocker
    • 12 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 knippe

      Dill
  • Gör så här:
    1. Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.
       
    2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.
       
    3. Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar.
      Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Löksill

Löksill

10 minEnkelt

2 votings
Inlagd ättiksgurka

Inlagd ättiksgurka

10 minEnkelt

Om oss