Inlagd ättiksgurkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlagd ättiksgurka

  • 4 votings
    4Recensioner
    • 10 min( + 1 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Gurka
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 4 msk

      Strösocker
    • 3 krm

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar
    •  

      Persilja (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
      Vrid ett antal varv över med pepparkvarn.
       
    2. Skiva gurkan tunt, t.ex. med en osthyvel.
      Lägg gurkan i vätskan. Fyll på med vatten för att täcka gurkan.
       
    3. Finhacka rikligt med persilja och häll över.
       
    4. Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Kokt oxbringa med ättiksgurka

Kokt oxbringa med ättiksgurka

  • 2 h 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Pressgurka

Pressgurka

  • 15 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Sjömansbiff lord Nelson - gryta på oxkött

Sjömansbiff lord Nelson - gryta på oxkött

  • 1 h 30 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd löksill

Inlagd löksill

10 minEnkelt

0 voting
Inlagd sill

Inlagd sill

20 minEnkelt

Om oss