Ingefärssås med saffran och lakritstouchBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärssås med saffran och lakritstouch

  • 0 voting
    0Recension
    • 13 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 15 cl

      Anissprit
    •  

      t.ex. Pernod el. Ricard
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Hummerfond (konc)
    • 200 gram

      Smör (kallt)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Finriv ingefära.

    2. Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran i en kastrull på medellåg värme. Låt småkoka några minuter.

    3. Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen.
      Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Anissprit har lakritssmak.

Såsen passar t.ex. till skaldjur.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffran- och mandelkräm
Om oss