Ingefärsgranola med äpple och vaniljglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 10 gram

      Ingefära (inlagd)
    • 5 dl

      Müsli (granola)
    • 100 gram

      Smör
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 0.50 styck

      Pitahaya (drakfrukt)
    •  

      el. annan exotisk frukt
  • Gör så här:
    1. Kärna ur och tärna äpplena.
      Skala och finhacka ingefära.

    2. Hetta upp smör i panna på medelvärme.
      Lägg i äpple, ingefära och müsli.
      Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.

    3. Fördela äppelfräset i portionsglas.
      Toppa med vaniljkula och skivad frukt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Granola är en form av müsli bestående rostade veteflingor, nötter, honung m.m. t.ex ris och torkad frukt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ljuvlig vaniljglass
Om oss