Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad

Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Hoki
    • 160 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 200 gram

      Parmesanost
    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 5 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Paprika (gul)
    • 1.50 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Oliver (svarta kalamata)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 2 msk

      Vit balsamvinäger
  • Gör så här:
    1. Tina fisk om fryst. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Riv parmesan. Skala vitlök. Lägg parmesan, vitlök, pinjenötter, olivolja, salt och peppar i en mixer. Mixa slätt.

    3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Bred spenatblandningen över. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

    4. Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en bunke. Klyfta tomat. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla parika. Blanda tomat, lök, paprika och oliver med dressingen.

    5. Hetta upp en stekpanna. Vänd salladen hastigt i pannan, den ska bara bli lite varm. Blanda ner basilika innan servering.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra med grönt
Om oss