Äggröra med gröntBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggröra med grönt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Bifftomater
    • 8 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 0.30 styck

      Purjolök
    • 0.50 krm

      Salt
    •  

      Svartpeppar för smaksättn.
  • Gör så här:
    1. Skär tomaterna i skivor, salta och peppra.
      Strimla purjolöken.

    2. Blanda äggröra enligt grundrecept.
      (Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk & kryddor).

    3. Smält 1 msk mattfett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med trägaffel i botten, så att all lös smet stannar.

    4. Ta av pannan och rör ner 1 msk matfett.
      Krydda med peppar och garnera med lök.
      Serveras kall eller varm med grönsallad.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Äggröra med grönt är fin och god smalmat. Rätten kan varieras med allehanda grönsaker och rotfrukter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra

Äggröra

20 minEnkelt

Om oss