Hjärtlig sallat i senapsvinegrättBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hjärtlig sallat i senapsvinegrätt

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 huvud

      Hjärtsallat
    • Vinägrett:
    • 1 msk

      Senap (Dijon)
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 krm

      Strösocker
    • 1 tsk

      Limejuice
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj och dela sallatshuvuden på hälften.
      Lägg i skål.
       
    2. Blanda senap, vinäger, socker och juice.
      Droppa i olivoljan under kraftig vispning.
      Smaka av med salt och peppar.
       
    3. Ringla vinägretten över salladen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar t.ex. till allehanda kötträtter, eller som enkel förrätt.

Hjärtsallt är en förädlad form av isbergssallat.

Kommentar
Liknande recept
Om oss