Helstekt fläskfilé med katrinplommonsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Fläskfilé
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 50 gram

      Katrinplommon
    • 0.50 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Aubergine
  • Gör så här:
    1. Putsa fläskfilé fri från senor. Salta och peppra. Sätt ugn på 175°C.

    2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Efterstek i ugn i 10-15 minuter till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.

    3. Skiva aubergin och lägg i ungsäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn i ca 30 minuter.

    4. Sås: Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter.

      Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar. 

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

  • 40 min
  • 15 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kockens tips!

Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Katrinplommonsås

Katrinplommonsås

25 minEnkelt

0 voting
Helstekt gås

Helstekt gås

3 h 30 minAvancerat

Om oss