Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 styck

      Bosarpkyckling (hel)
    • 4 styck

      Morötter (späda)
    • 2 styck

      Vårlök
    • 0.50 styck

      Vitlök (hel)
    • 100 gram

      Chorizo (färsk)
    • 0.50 kruka

      Timjan (färsk)
    • 50 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • 800 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen 150°C.

    2. Skär ner morot, vårlök, vitlök, chorizo och timjan grovt. Fyll kyckling, det som inte får plats läggs över och runtom.

    3. Skiva smör. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Lägg smör innanför skinnet. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

    4. Lägg i ugnssäkert fat med hög kant. Stick in en köttermometer. Ställ in i ugnen till 70°C innertemperatur, cirka 1½ timme.

    5. Servera med en sallad.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Om det inte går att få tag på färsk chorizo går det bra med rökt som är vanligare i butikerna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Helstekt gås

Helstekt gås

3 h 30 minAvancerat

Om oss