Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 24 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Tigerräkor
    • 1 msk

      Timjan (finhackad)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • Sås:
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • 1 msk

      Anissprit
    •  

      t.ex. Pernod el. Ricard
    • 2 msk

      Limejuice
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Såsen: Bör lagas dagen före, för rätt smak. Skala och finhacka vitlöken.
      Fräs den mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna ca 5 min.

    2. Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit, limejuice i matberedare och mixa till jämn sås. Tillsätt olivolja och kör 2 min till. Salta och peppra. Värm såsen före servering.

    3. Skala räkorna. Vänd dem i olja och timjan.
      Hetta upp en grillpanna el. en stekpanna på högsta värme. Grilla räkorna 1-2 min på vardera sidan, till de blir rödvita.
      Garnera med lite sallad. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkor är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oststänger (drinktilltugg)
Om oss