HallonpajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hallonpaj

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/paj)

    • Pajdeg:
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Margarin (fast)
    • 2 msk

      Vatten
    • Fyllning:
    • 1 förp.

      Hallon (frysta)
    • 3 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • Garnityr:
    • 10 styck

      Hallon (färska)
    •  

      Citronmeliss (färsk)
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Vaniljsås
  • Gör så här:
    1. Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv.

    2. Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.

    3. Sätt ugnen till 225ºC.

    4. Blanda hallon, socker och potatismjöl. Fyll pajformen med blandningen.

    5. Kavla ut resten av degen och skär den i sex smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler el liknande ovanpå blandningen.

    6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    7. Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss