Hallonmacka (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hallonmacka (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 liter

      Hallon (färska)
    • 2 msk

      Florsocker
    • 1 tsk

      Vaniljextrakt (konc.)
    •  

      eller
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 2 tsk

      Vannelinsocker
  • Gör så här:
    1. Sätt varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.

    2. Lägg smördegsplattorna på ugnsgaller. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, tills de blivit fluffiga och fått färg.

    3. Vispa grädde med socker och vaniljextrakt. (Om vaniljstång: Dela den på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden).

    4. Dela smördegsplattorna på längden. Placera grädde och hallon på varje halva. Sikta (ströa med närsil) lite florsocker över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss