35 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
2 styck
Kokbanan2 st stor
Morot8 dl
Vatten4 styck
Tomater1 styck
Rödlök2 dl
Kokosflingor1 tsk
Madras curry2 tsk
Spiskummin (mald)1 klyfta
Vitlök0.50 dl
Solrosolja1 tsk
Senapsfrö (bruna)1 styck
Chilifrukt (grön)4 cm
Ingefära (färsk)1 tsk
SaltPersilja till garnering
Skala och hacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och riv ingefära.
Fräs löken och vitlöken i olja 2 minuter på svag värme. Tillsätt curry, spiskummin, senapsfrö, salt, chili och ingefära. Fräs i 2 minuter till.
Tillsätt kokos, tomat och lite av kokvattnet. Mixa allt slätt. Blanda kokvätskan med kryddblandningen. Koka i cirka 5 minuter.
Tillsätt morötter och matbanan. Garnera med persilja. Servera med lite basmatiris.
KOCK: MagnusMagnus
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu