Grissini - italienska pinnarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grissini - italienska pinnar

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 styck

      Ägg (vita)
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Örtkrydda?
    •  

      Mjölk till pensling
    •  

      Örtsalt till garnering?
    •  

      Sesam- vallmofrö till garnering?
    •  

      Parmesan till garnering?
  • Gör så här:
    1. Smula jästen i en bunke.
      Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
      Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
      rör om tills jästen smält.

    2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
      Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min.

    3. Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
      Rulla ut varje bit till en lång stång.
      Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
      Låt jäsa under duk 20 min. 
      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
      Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
      Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italienskt påsklamm
0 voting
Italienska bröd
Om oss