Grisfötter aladåb (i gelé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grisfötter aladåb (i gelé)

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 2 h 50 min( + 10 h )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Grisfötter (färska)
    • 8 korn

      Vitpeppar (hel)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 400 gram

      Rödkål (burk)
    • 4 tsk

      Ättika
  • Gör så här:
    1. Skrapa grisfötterna noga och skölj. Lägg i kastrull och häll i vatten så att det täcker. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och skumma av.

      Lägg i pepparkornen och låt grisfötterna sjuda under lock tills de är möra och köttet börjar lossna från benet (ca 2 timmar).

    2. Låt grisfötterna kallna i spadet. Ställ kastrullen i kallt vatten för att spadet ska kallna fortare.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Värm rödkål i en kastrull.

    5. Servera grisfötterna med ättika (stänk över).

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Köp grisfötter som är kluvna, antingen rimmade eller färska. Rimmade behöver inte saltas. Överblivna grisfötter kan med fördel paneras och stekas. Se separat recept.

Grisfötter i saltlag (=längre hållbart):
Blanda 1 dl salt, 1msk socker och 2 liter vatten. Spola av de kokta grisfötterna i kallt vatten och lägg i saltlaken i 10-12 timmar. Hållbar i kylskåp i 7-10 dagar (i eget spad 2-3 dagar).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grisfötter à la daube (i gelé)
0 voting
Panerade stekta grisfötter
Om oss