2 h 50 min( + 10 h )
6 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
6 styck
Grisfötter (färska)8 korn
Vitpeppar (hel)Salt
0.80 kilo
Potatis400 gram
Rödkål (burk)4 tsk
ÄttikaKOCK: PiaPia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Köp grisfötter som är kluvna, antingen rimmade eller färska. Rimmade behöver inte saltas. Överblivna grisfötter kan med fördel paneras och stekas. Se separat recept.
Grisfötter i saltlag (=längre hållbart):
Blanda 1 dl salt, 1msk socker och 2 liter vatten. Spola av de kokta grisfötterna i kallt vatten och lägg i saltlaken i 10-12 timmar. Hållbar i kylskåp i 7-10 dagar (i eget spad 2-3 dagar).