Grillade nötfärsspettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade nötfärsspett

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal spett

    • 400 gram

      Nötfärs
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 4 msk

      Pesto (basilika)
    •  

      el. annan smaksättare
    •  

      Salt & peppar
    • 0.50 msk

      Matolja
    •  

      Grillspett av trä
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).

    2. Blanda färs med ägg (för att de skall hålla ihop bättre), kryddor och pesto (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.

    3. Forma korvar i handen (cirka 50 gram st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.

    4. Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika och mer undantagsvis neutrala, salta eller kryddigt heta. Om de inte är smakrika så brukar sältan i rätten vara det utmärkande.  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera t.ex. med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
0 voting
Grillade fiskbullar

Grillade fiskbullar

10 minEnkelt

Om oss