Grillad hamburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad hamburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Nötfärs
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Sallatsblad
    •  

      Ättiksgurka
    •  

      Senap
    •  

      Ketchup
    •  

      Majonnäs
    •  

      Ger 1 st 200gram/portion
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt på utegrillen.
      Skiva tomater, ansa sallad.
      Skala och skiva lök.
      Ta fram tallrikar, bestick m.m.

      Burgare: Forma färs till burgare, gärna med hjälp av en matring.

      Grilla burgarna 4-6 min på var sida till fin stekyta. Nöt- eller lammfärs kan med fördel vara lätt röd innuti. Fläskfärs skall vara genomstekt. Salta och peppra.

      Grilla gärna hastigt brödets insida.
       
    2. Lägg upp: Servera som på bilden med tillbehören vid sidan om, eller gör en klassisk hamburgare.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Het grillsås med saltgurka

Het grillsås med saltgurka

  • 12 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Köttfärs är en bakteriekänslig vara och skall vara nymald. Använd helst färs av nöt- eller lammkött som är mindre känslig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hamburgare original

Hamburgare original

15 minEnkelt

0 voting
Grillat lammfärsspett
Om oss