Grekisk grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grekisk gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Zucchini
    • 1 st stor

      Fänkål
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 10 styck

      Soltorkade tomater
    • 3 styck

      Tomater (kvist-)
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 80 gram

      Salami
    • 100 gram

      Oliver (svarta kalamata)
    • 250 gram

      Halloumi
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Grovtärna zucchini. Skiva fänkål. Kärna ur och grovskiva paprika. Finhacka tomat. Skiva salami. Grovhacka oliver.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs zucchini, fänkål och paprika någon minut.

    3. Slå på vatten grönsaksfond, tomat, salami, sambal oelek och oliver. Låt småputtra cirka 10 minuter.

    4. Skiva halloumi och lägg i innan servering. Garnera med basilika.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk sill

Grekisk sill

15 minEnkelt

0 voting
Grekisk lammfärspaj
Om oss