Gratinerade torskhuvuden eller torsknackarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratinerade torskhuvuden eller torsknackar

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Torskhuvud
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Rensa purjolök och skär i tunna skivor. Finhacka gräslök. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Skär bort gälarna från huvudet. Dela huvud/nacke på längden i två delar. Salta och peppra.

    3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    4. Smöra/fetta in en långpanna. Lägg i fiskdelarna med yttersidan nedåt. Strö över gräslök och purjolök.

    5. Hyvla smör med osthyvel och lägg på rikligt på varje fiskhalva. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Att äta torskhuvud är en klassisk rätt, som numera förekommer sällsynt. Huvudet innehåller dock fint kött. Allmänt kan sägas att kindköttet på fiskar är en delikatess, som de flesta missar att plocka ur.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
0 voting
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

35 minEnkelt

Om oss