Gratinerade köttfärsplättar

Gratinerade köttfärsplättar

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 6 dl

      Mjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 400 gram

      Köttfärs (helst nötfärs)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Matolja
    • 0.50 förp.

      Taco spicemix
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 2 dl

      Riven ost
  • Gör så här:
    1. Knäck ägg i en bunke. Slå på 2 dl av mjölken. Sedan mjölet. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och salt. Stek plättar.

    2. Skala och hacka lök. Stek köttfärs i en panna i olja. Tillsätt löken. Stek i cirka 5 minuter till.

    3. Slå på tacokryddor och tomater. Koka i cirka 15 minuter.

    4. Varva på en plåt plättar med köttfärsröra. Avsluta med ost. Hit kan man förbereda.

    5. Sätt ugnen på 220°C. Sätt in ”plättornen”. Låt det bli varmt så att osten blir lite gratinerad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Matigare plättar på annorlunda vis. 
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
0 voting
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

30 minAvancerat

Om oss