20 min
7 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Rigatoni (Barilla)5 dl
Grädde1 krm
Svartpeppar (grovmald)1 krm
Salt75 gram
Gorgonzola75 gram
Parmesan (nyriven)75 gram
ProvoloneKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Den här rätten är skapad i regionen Emilia-Romagna och tanken med den är att den ska binda samman fyra städer genom att använda fyra sorters ostar från olika delar av Italien. Om det skulle vara svårt att hitta Provoloneost och Talleggio kan dessa ersättas med ostar efter eget tycke som har likvärdig karaktär och konsistens, exempelvis Edamer och Brie.
Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med såser med tomat och kött eller ugnsbakad.