Gratinerad Rigatoni med fyra ostar

Gratinerad Rigatoni med fyra ostar

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rigatoni (Barilla)
    • 5 dl

      Grädde
    • 1 krm

      Svartpeppar (grovmald)
    • 1 krm

      Salt
    • 75 gram

      Gorgonzola
    • 75 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 75 gram

      Provolone
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 240ºC grillvärme.

    2. Koka Rigatoni enligt anvisning på paketet.

    3. Skär Gorgonzola i 1x1 cm bitar. Skär Taleggio och Provolone i 1x3 cm bitar.

    4. Värm grädde i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.

    5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Taleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter.

    6. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.

    7. Gratinera i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.


      Tips: Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Den här rätten är skapad i regionen Emilia-Romagna och tanken med den är att den ska binda samman fyra städer genom att använda fyra sorters ostar från olika delar av Italien. Om det skulle vara svårt att hitta Provoloneost och Talleggio kan dessa ersättas med ostar efter eget tycke som har likvärdig karaktär och konsistens, exempelvis Edamer och Brie.

Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med såser med tomat och kött eller ugnsbakad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
0 voting
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

30 minAvancerat

Om oss