Grahamsbullar

Grahamsbullar

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 stycken

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Margarin
    • 3 msk

      Strösocker
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 8 dl

      Grahamsmjöl
    • 5 dl

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    • Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    • Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss