Gnocchi al Granchio - pastagnocchi med krabba

Gnocchi al Granchio - pastagnocchi med krabba

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Gnocchi (Barilla)
    • 340 gram

      Salladskrabba (burk)
    • 3 dl

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Bladpersilja
  • Gör så här:
    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
       
    2. Hacka lök. Smält smör i stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig.
       
    3. Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås, vin, grädde, krabba och fiskfond.
       
    4. Koka upp på medelvärme. Låt småputtra tills såsen blivit krämig, 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
       
    5. Grovhacka persilja. Vänd ner gnocchin i såsen och garnera med bladpersilja.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av Gnocchi som är formad som en snäcka. Snäckformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemkokt krabba

Hemkokt krabba

30 minEnkelt

0 voting
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

30 minAvancerat

Om oss