Frittata med pasta och pancetta

Frittata med pasta och pancetta

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Spagetti (Barilla)
    • 400 gram

      Pancetta (rökt sidfläsk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 0.25 gram

      Zucchini
    • 6 styck

      Ägg
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Garnityr:
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • Tillbehör:
    •  

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.

    2. Skär pancetta i 2x1 cm stora bitar. Skär zucchini i ½ cm tjocka halvmånar. Vispa ägg med svartpeppar.

    3. Stek pancettan i olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.

    4. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan. Häll på äggen och salta.

    5. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan. Stek även den sidan gyllenbrun.

    6. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Christian Campogiani: En frittata är en italiensk omelett och den här pastarätten är ett perfekt sätt att använda överbliven pasta. Det här är även en rätt som passar utmärkt att servera på buffébordet.

Kommentar
Liknande recept
Om oss