Friterad camembert med hjortron (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad camembert med hjortron (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal portioner

    • 1 liter

      Frityrolja
    • 800 gram

      Camembert
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 flaska

      Lättöl
    •  

      Salt
    • 4 kvist

      Persilja
    • 1.50 dl

      Hjortronsylt
    •  

      Så friteras ost >
  • Gör så här:
    1. Värm upp oljan till 190°C.

    2. Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet. Tillsätt salt.

    3. Sänk ner fritöskorgen i oljan. Doppa osten i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 2 minuter, tills smeten stelnat och fått lite färg. Ta upp med tång eller hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.

    4. Lägg i persiljan (utan panering) i fritösen.
      Fritera 1/2 minut, lägg på hushållspapper.

    5. Lägg upp på tallrik, servera med persilja och hjortronsylt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pågående arbete.  LÄS MER
Kockens tips!

Det går lika bra att fritera annan färskost eller mögelost.

Använd helst elektrisk fritös (ca 3,5 liter olja). Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör unvikas av ovana kockar.

Kommentar
Om oss