Frasiga spenatvåfflor (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frasiga spenatvåfflor (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 175 gram

      Smör
    • 6 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg (ekologiska)
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 1.50 tsk

      Vaniljsocker
    • 70 gram

      Babyspenat (färsk)
  • Gör så här:
    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och smält smör. Vispa ordentligt med en elvisp.

    2. Blanda i babyspenaten med en mixerstav.

    3. Låt smeten stå svalt cirka 30 minuter innan våfflorna ska gräddas. Smeten ska vara tjockflytande.

    4. Grädda våfflorna och lägg dem gärna på ett galler. Våfflorna är som allra godast om de kan tas medan de ännu är varma.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ger ca 2 våfflor per portion.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasiga spenatvåfflor
0 voting
Frasiga smördegspinnar
Om oss