Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Knyten

    • 250 gram

      Råris (svart)
    • 150 gram

      Parmesanost
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 5 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Sesamfrön (svarta)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Koka ris enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten.

    3. Riv parmesan. Blanda med ris och tamarisoja. Dela filodegsarken i fyra delar. Lägg cirka 1 msk fyllning på varje ark och gör till knyten.

    4. Vispa upp ägg och pensla knyterna. Strö på sesamfrön. Baka i ugnen cirka 8 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kommentar
Om oss