FetaostbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fetaostbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (ca 30 st)

    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Salt
    • 7.50 dl

      Dinkelmjöl
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Feta (kuber i burk)
    • 50 gram

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C).
      Häll över i en stor bunke.
      Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. 

    2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk.
      Låt jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).

    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta ca 20*40 cm. Lägg på rucolablad.
      Lägg ut fetaosttärningar.

    4. Rulla ihop degen (ganska hårt).
      Skär 2 centimeters bullar.
      Lägg över på smörad ugnsplåt.
      Sätt ugnen på 250°C.

    5. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ANNES PICKNICK

Almas sommarlemonad

Almas sommarlemonad

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Fetaostbullar (bröd)

Fetaostbullar (bröd)

  • 1 h 15 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fetaostbullar (bröd)

Fetaostbullar (bröd)

1 h 15 minMedel

Om oss