Färsk pasta med sardeller och oliverBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsk pasta med sardeller och oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Bandpasta (färsk)
    • 100 gram

      Sardellfilé (inlagd)
    • 200 gram

      Oliver (svarta kalamata)
    • 200 gram

      Salladskapris
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & peppar
    • Passar till:
    • 1 förp.

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Koka pastan enligt förpackningsanvisning.

    2. Skär sardellerna i mindre bitar.
      Riv parmesanost.

    3. Lägg upp pastan på tallrikar.
      Strö över sardeller, oliver, salta, peppra.
      Pressa citronjuice över.
      Toppa med nyriven parmesan.
      Servera gärna rucolasallat till.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsk pasta med sardeller
Om oss