Farfalle Integrale med salsiccia och valnötter

Farfalle Integrale med salsiccia och valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Farfalle Integrale (Barilla)
    • 50 gram

      Smör
    • 400 gram

      Salsiccia
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 200 gram

      Kronärtskockshjärtan i olja
    • 5 stjälk

      Bladpersilja
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    • 8 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 3 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Skär salsiccia-korven i 3 cm långa bitar. Grovhacka persilja. Skiva vitlök. Strimla soltorkad tomat tunt.

    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.

    3. Smält smör, stek salsiccian ett par minuter. Lägg i valnötter och stek klart, cirka 5 minuter.

    4. Använd en annan stekpanna och lägg ner 
      bladpersilja och kronärtskockshjärta med sin olja. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter. Lägg i vitlök. Stek ytterligare en minut.

    5. Tillsätt soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.

    6. Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen. Blanda pasta med salsiccian och kronärtskockorna.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk romersk rätt som jag lärt mig av min pappa som växte upp i Rom. Eftersom rätten innehåller många ingredienser använder jag mindre grädde, vilket ger den en fin krämighet utan att den känns stabbig.

Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.

Kommentar
Liknande recept
Om oss