Fänkålssoppa med sesamquinoaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fänkålssoppa med sesamquinoa

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2.50 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 styck

      Fänkål
    • 200 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 2 tsk

      Sesamfrö
    • 0.50 styck

      Citron
    • 50 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj quinoan. Koka enligt anvisning i vatten med hälften av grönsaksfonden (cirka 15 minuter).
       
    2. Skär fänkål och sparris i tunna skivor.
      Skala och skiva rödlöken tunt.
       
    3. Hetta upp lite olivolja i en stekkastrull.
      Lägg i grönsakerna och fräs dem i någon minut utan att bränna.

      Slå på vatten med resten av fonden.
      Låt småkoka i 10 minuter.
      Smaka av med salt och peppar.
       
    4. Häll bort vattnet från quinoan.
      Blanda ner sesamfrön.
      Pressa över citronjuice.
      Häll över i stekkastrullen.
      Riv parmesan över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

I stället för quinoa kan man t.ex. använda couscous eller bulgur. Furikakekrydda kan ersätta sesamfröna.

Kommentar
Om oss