FågelpatéBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fågelpaté

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Tjocka skivor

    • 300 gram

      Kycklingfärs
    • 300 gram

      Kalkonfärs
    • 150 gram

      Kalvfärs
    • 150 gram

      Fläskfärs
    • 8 skiva

      Bacon
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Konjak/brandy
    • 1 msk

      Madeira
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 krm

      Vitpeppar
    •  

      Smör
    • Tillbehör:
    •  

      Mango chutney
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
       
    2. Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Känn med en provsticka när patén är klar.
       
    3. Låt patén kallna innan den skärs upp. 
      Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.

    Receptet ger en skiva paté per portion.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätt  LÄS MER
Kockens tips!

Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fågelpaté (buffé)

Fågelpaté (buffé)

1 h 5 minMedel

Om oss