Enkla oxrulader med gurka och kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkla oxrulader med gurka och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lövbiff (innanlår 1 cm)
    • 3 msk

      Senap
    • 8 styck

      Inlagd gurka
    • 2 msk

      Kapris
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Tandpetare
    • Sås:
    • 3 msk

      Smör
    • 1 msk

      Strösocker
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 160°C.

    2. Rulad: Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Bred ett tunt lager senap på köttskivorna. Skär inlagd gurka i stavar. Varva gurka och kapris i köttskivorna och rulla ihop. Fäst med en tandpetare på varje rulle.

    3. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek ruladerna hastigt runt om till fin färg.

    4. Smöra en ugnsfast form och lägg i oxruladerna. Sätt in i ugn 45-60 minuter.

    5. Skala, skiva eller tärna potatis, samt stek den knaprigt gyllenbrun.

    6. Sås: Smält smör och socker i en kastrull på medellåg värme. Tillsätt fond, grädde, salt och peppar. Låt småkoka i 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oxrulader med gurka

Oxrulader med gurka

1 h 20 minEnkelt

Om oss