Dansk leverpastej (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dansk leverpastej (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 55 min( + 8 h )

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    18 Tjocka skivor

    • 600 gram

      Lever (kalv el. gris)
    • 200 gram

      Späck
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Ägg
    • 4 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 0.50 tsk

      Grönpeppar
    • 0.50 tsk

      Kryddpeppar
    • 1 tsk

      Ingefära
    • 1 tsk

      Kryddnejlika
    • 2 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 2 förp.

      Bacon
    • Tillbehör:
    • 10 styck

      Cornichon
    •  

      Cumberlandsås
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.

    2. Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.

    3. Smält smör och vispa ner mjölet, tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten.
      Rör ihop.

    4. Sätt ugnen på 180 grader.
      Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1½ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätt  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet ger en tjock skiva per portion.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Dansk leverpastej

Dansk leverpastej

1 h 55 minMedel

0 voting
Dansk salamimacka

Dansk salamimacka

10 minEnkelt

Om oss