30 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
300 gram
Fullkornsmakaroner (Barilla Cornetti Rigati Integrali)200 gram
Sidfläsk (rimmat)1 styck
Gul lök3 klyfta
Vitlök2 kvist
Rosmarin (färsk)2 styck
Chilifrukt (torkad)2 krm
el. kajennpepparpulver1 dl
Olivolja1 styck
Grönsaksbuljongtärning800 gram
Kikärter (burk)400 gram
Borlottibönor burk (med spad)2.50 dl
Vatten till soppa2 styck
Sardellfilé (inlagd)70 gram
Parmesanost1 styck
BaguetteKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Ceci = kikärter.
Det här en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor.
Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa, säger Christian Campogiani.