Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner

Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Fullkornsmakaroner (Barilla Cornetti Rigati Integrali)
    • 200 gram

      Sidfläsk (rimmat)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 styck

      Chilifrukt (torkad)
    • 2 krm

      el. kajennpepparpulver
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 800 gram

      Kikärter (burk)
    • 400 gram

      Borlottibönor burk (med spad)
    • 2.50 dl

      Vatten till soppa
    • 2 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 70 gram

      Parmesanost
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök.
      Skala och finhacka vitlök.
      Hacka rosmarin.
      Smula, krossa chilifrukten.
      Tärna, hacka sidfläsk.

    2. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lök, vitlök, rosmarin, chilifrukt (el. kajennpeppar) och bacon. Smula ner buljongtärningen och rör runt.

    3. Häll bort kikärtsspadet och skölj ärterna i ett såll eller durkslag. Gör detsamma med borlottibönorna och låt rinna av.

    4. Lägg hälften av kikärterna i kastrullen. Rör runt och häll på den mindre mängden vatten. Tillsätt sardellerna. Slätmixa med stavmixer.

    5. Tillsätt resten av kikärtorna, borlottibönorna och resterande mängd vatten. Låt allt bli varmt på svag värme.

    6. Koka upp vatten i en ny kastrull. Tillsätt Cornettin och låt koka i 1 minut. Häll av vattnet i ett durkslag.

    7. Lägg ner pastan i bönsoppan och låt koka i 4 minuter.

    8. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Riv över ost och toppa gärna med färsk rosmarin. Servera genast.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kockens tips!

Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Ceci = kikärter.

Det här en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor.

Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa, säger Christian Campogiani.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner

20 minEnkelt

Om oss