Cornetti all’Ortolana - grönsakshandlarens pasta

Cornetti all’Ortolana - grönsakshandlarens pasta

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Fullkornsmakaroner (Barilla Cornetti Rigati Integrali)
    • 2 styck

      Morot
    • 100 gram

      Palsternacka
    • 100 gram

      Zucchini
    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 dl

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Chiliflingor
    • 1 dl

      Vatten från pastakoket
    • 2 krm

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala morot och palsternacka. Hyvla morot, palsternacka och zucchini i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär aubergine i kuber. Ansa och hacka lök och vitlök.

    2. Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Aubergine suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att inte hälla på för mycket olja.

    3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morot, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.

    4. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan riktigt kryddheta. Indiska och andra risrätter är utomlands ofta kryddheta av chili, ingefära, curry eller dyligt, men vanligen mildare kryddat i det nordisk köket eftersom vi nordbor är lätt kryddaversiva. Utlä  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och zucchini i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta alla Alfredo

Pasta alla Alfredo

17 minEnkelt

0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss