Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
Kycklingdelar (med ben)12 st liten
Lök (schalottenlök)2 klyfta
Vitlök2 styck
Morot200 gram
Champinjoner (färska)Matfett till stekning
3 msk
Kycklingfond (konc)5 dl
Rött vin2 blad
Lagerblad150 gram
Rökt fläsk (el. rimmat)1 styck
Purjolök1 knippe
Persilja1 msk
Timjan (färsk, hackad)1 msk
MatlagningsmjölSalt & peppar
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Klassisk fransk gryta. Görs normalt med rött vin, men vitt vin går också bra varvid karaktären ändras på ett intressant sätt. Andra kryddor och rotsaker kan ingå. Klassiskt är att tillaga höna eller tupp (qoq = tupp), vilket då kräver längre koktid.