20 min( + 48 h )
8 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
10 Bufféportioner
2 kilo
Laxfilé (med skinn)1 dl
Strösocker0.75 dl
Salt1.50 msk
Vitpeppar (hel)1 gram
Saffran2 styck
Skal från citron1 styck
Skal från lime1 knippe
DillKOCK: TinaTina
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Kan göras en vecka före jul!
Tips! Servera med grovt bröd och äggröra för en lyxig julfrukost.
När du gravar lax bör du frysa laxen i ett par dygn för att eventuella parasiter ska dö. OBS! Du kan frysa in efter gravningen om det känns mer praktiskt.
Gravad lax förvaras i kylskåp. Håller sig normalt 1-2 veckor. Den kan också frysas och håller sig åtminstone 3 månader. Men laxens hållbarhet påverkas alltid av hur många gånger den varit ute i rumstemperatur och hur länge. Rena knivar och händer hjälper till.