Citronstekt kycklingbröst med potatisstomp och smörstekt sparris

Citronstekt kycklingbröst med potatisstomp och smörstekt sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 st stor

      Kycklingfilé (med skinn)
    •  

      Smör-olivolja till stekning
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 4 styck

      Tomater (kvist-)
    • 600 gram

      Mandelpotatis
    • 100 gram

      Smör
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 kvist

      Timjan
    • 1 styck

      Citron
    • 1 knippe

      Persilja
    • 1 kruka

      Basilika
    • 2 msk

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°. Dela tomaterna på 4 och lägg på en plåt, toppa med 1 msk olivolja, 1 skivad vitlöksklyfta, salt och peppar och baka ca 30 min i ugnen. Gärna tillsammans med kycklingen. Stek kycklingen på medelhög värme i panna med skinnet nedåt ca 5-7 min. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan och lägg sedan på ugnsgallret med en plåt under i ugnen och stek ca 10-15 min. Kolla gärna med termometer bröstet ska vara 70° i den tjockaste delen. Ta ur och låt vila. Vid servering så stek kycklingen på skinnsidan igen i panna ca 30 sek.
    2. Riv skalet av citronen och pressa juicen, blanda med 1 riven vitlöksklyfta, olivolja och skuren persilja. Pensla på detta på kycklingen innan servering. Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i 50 g smör och creme fraiche, salt och peppar. Vänd i skuren basilika.
    3. Skala den nedre delen på sparrisen och skär i 3 bitar. Hetta upp en panna och stek sparrisen mjuk i smör på medelhög värme. Lägg upp med tomaterna och sparris och skär gärna kycklingbröstet, lägg upp potatisstomp och toppa med lite basilikablad.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Kommentar
Liknande recept
Om oss