Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Smör
    • 100 gram

      Röda linser
    • 100 gram

      Gröna linser
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • 200 gram

      Kesella
  • Gör så här:
    1. Börja med att koka linser enligt instruktioner på förpackningen.

    2. Tärna paprika. Riv skal på citron. Strimla purjolök. Finhacka vitlök. Blanda allt med olja och vinäger.

    3. Sätt ugnen på 120°C. Hetta upp en stekpanna. Riv skal på citron. Klappa in kyckling med salt, peppar och citronskal.

    4. Bryn kycklingen i smör till en fin färg. Sätt sedan in i ugn och efterstek cirka 15 minuter.

    5. Finhacka vitlök. Blanda med kesella.

    6. Vänd linser med babyspenat och paprikablandningen. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss