CitronbiscottiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citronbiscotti

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 45 st)

    • 100 gram

      Smör
    • 2 dl

      Strösocker
    • 3 styck

      Ägg
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 3 tsk

      Bakpulver
    • 0.50 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 styck

      Skal från citron
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Låt smöret bli rumsvarmt.
      Sätt ugnen på 175°C.
      Riv citronskal.
       
    2. Vispa smör och socker poröst.
      Vispa ner ett ägg i taget.
       
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt. Blanda ner detta i äggvispet. Bearbeta degen väl så att allt blandas.
       
    4. Dela degen i 3 delar (per sats) och gör rullar. Lägg rullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
       
    5. Ta ut plåten och skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor. Sätt in i ugnen och stäng av ugnsvärmen. Låt kakorna torka på eftervärmen i 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss