Chokladtartelette (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladtartelette (efterrätt)

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Ljus blockchoklad
    •  

      eller
    •  

      Mörk blockchoklad
    • 2 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 4 styck

      Ägg
    • 75 gram

      Smör
    • 50 gram

      Vetemjöl
    • 4 styck

      Kakplåtform (10 cm)
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 4 styck

      Färsk frukt t.ex.
    • 4 styck

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Tillse att smördegsplattorna är tinade.
      Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
       
    2. Smöra pajformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg.
      Sätt in i ugnen 10-12 minuter.
       
    3. Smält choklad i en kastrull och blanda med mjöl, ägg, smör och socker.
       
    4. Ta ut formarna ur ugnen och häll i choklad­smeten. Sätt in igen i ugnen och baka 6-8 min ytterligare, tills smeten stenat.
       
    5. Vispa grädde och servera till tårtan, samt dekorera med någon färsk frukt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kakformarna bör vara i plåt med lös botten, cirka 10 cm i diameter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss