Chokladtarte

Chokladtarte

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Småpajer

    • 8.50 dl

      Vetemjöl
    • 250 gram

      Smör
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.25 dl

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 0.75 dl

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 0.75 dl

      Mjölk
    • 1.25 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
       
    2. Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
       
    3. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
       
    4. Sänk ugnen till 90°C.
       
    5. Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
       
    6. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Det går också bra att göra en enda stor paj.

Kommentar
Om oss