ChokladsnurrorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladsnurror

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal bullar

    • 15 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Strösocker
    • 0.75 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 50 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Kanel
    • 75 gram

      Choklad
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    •  

      Råsocker
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk i en blandarbunke. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter.

    2. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila i 30 minuter under en bakduk.

    3. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör socker och kanel. Bred ut den på degen. Riv choklad över.

    4. Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda strimlor. Skär ett jack på mitten. Snurra. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ett ägg i en kopp. Pensla snurrorna med ägg. Strö över råsocker. Sätt in i ugn 8-10 minuter.

    6. Tag ur och ut och låt svalna på galler under bakduk.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss